Lang leve de horeca!

Visie van HAAKIk heb in de afgelopen 25 jaar ervaren dat het overleven in de horeca niet eenvoudig is. De vele veranderingen hebben de ondernemers gedwongen om anders met hun bedrijf om te gaan. Ze moeten steeds meer ondernemer worden om de problemen het hoofd te bieden. Diegene die dat niet voor elkaar hebben gekregen zijn gestopt of staan op het punt om te stoppen.

Helaas, maar waar. Het positieve van deze ontwikkeling is dat diegene die verder gaan een beter bedrijf in de markt zetten. Professioneler zogezegd. De "boeren" zijn ondernemer geworden en deze stap voorwaarts gaat nog steeds door. Alhoewel banken, belastingdienst, verzekeringsmaatschappijen en bedrijfsvereniging nog steeds met argusogen naar de horeca kijken is het voor een gespecialiseerd kantoor als HAAK het er alleen maar leuker op is geworden.

De ondernemer in de horecabranche is een goede gesprekpartner geworden. Iemand waarmee je op een inhoudelijk kan praten over bruto winst, verkoopprijzen, personeelsproblemen en kosten. Ik heb ook het idee dat het netto rendement over de hele linie beter is geworden. Bij mijn klanten is dat in ieder geval zo. Goede begeleiding, gezond verstand en leergierigheid van de ondernemers werpen vruchten af en dat is prettig om te ervaren.