Cafetaria-administratiekantoor informeert u over... 


Ik heb een PC en maak lekker geen backup!

 

No backup?

Weet u het? “Vroeger” hadden we ordners, schreven we alles op en dat bewaarden we dan voor de belastingdienst. Die tijd is inmiddels voorbij. We kunnen niet meer leven zonder computer of geavanceerde mobiele telefoon. De I-pad heeft ons leven volkomen verandert en dan nog maar niet te praten over het internet. Ons dagelijks leven wordt er door beheerst. Laatst zat ik achter in de tuin TV- te kijken op mijn I-pad. Het moet niet gekker worden zegt mijn moeder van 87 jaar. Zij schreef op school nog met een lei en een griffel!!!! Het is dus nog maar ruim 80 jaar geleden dat we in het stenen tijdperk leefden. Nu zijn computers ons geweten en als ondernemer krijgt u te maken met verplichtingen die ontstaan omdat u een computer heeft. Een paar maanden terug heeft een rechter ten gunste van de belastingdienst een beslissing genomen omdat de ondernemer geen backup had van zijn computer.Wees gewaarschuwd want de kans dat u het goed

voor elkaar heeft is klein!!

 

De meeste ondernemers bewaren niets van hun mobiele telefoon, i-pad of computer. Ze denken dat ze dat niet hoeven of vinden het gemakkelijk om zo zaken te “kwijt te raken”. Helaas kunt u zich daar niet achter verschuilen. Of is dat maar goed ook, want diegene die het wel goed voor elkaar hebben, net als met zwarte inkoop of zwart personeel, mogelijk een slechtere concurrentiepositie. Oneerlijke concurrentie is een doorn in het oog van veel ondernemers. De oplossing? Er zijn er diverse, het is maar wat u wilt. Meestal kost het geld natuurlijk, maar een belastingcontrole met een correctie van belasting kost meestal veel meer.

 

Wat kunt u doen:

  • Ga werken in de Cloud en sla daar alles op.
  • Laat regelmatig van uw i-pad en zakelijke mobiele telefoon een backup maken.
  • Maak van uw PC elke dag een backup. Dit kan volledig automatisch worden ingericht.
  • Zorg ervoor dat de backup veilig is. Bij brand of diefstal is het geen argument om te zeggen dat het verloren is gegaan.

 

Zo weer een klus die u als kleine ondernemer voor elkaar moet zien te krijgen. En nou niet zeuren als u geen backup heeft en er komen problemen. U bent er zelf bij.


Hulp nodig (inderdaad, ook met uw IT problematief)? Gewoon even bellen of neem contact op via het contactformulier.


Neem contact met ons op.Advies

Neem contact met ons op en leer methoden om problemen te voorkomen en zo kosten te besparen!

De volgende nieuwsbrief gaat over: Investeringsaftrek....

 

 

 

Copyright 2014 Cafetaria-Administratiekantoor All rights reserved. 
U kent HAAK V.O.F. of een afgeleide hiervan...

Our mailing address is:
Cafetaria-Administratiekantoor
Rondven 73
Maarheeze NB 6026 PX
Netherlands