Cafetaria-administratiekantoor informeert u over... 
ff

 Ik kan mijn BTW nu niet betalen, hoe pak ik dat aan?

In Nederland moet iedereen BTW afbetalen op de producten die ze kopen. De ondernemer heeft de verplichting om deze BTW af te dragen. U weet dat als geen ander. Het uitgangspunt is in ieder geval: hoe meer BTW u moet afdragen hoe hoger de omzet.

I love BTW

 

BTW betalen is dus geen straf maar een zegen om het zo maar eens te zeggen.

 

Soms staat er echter niet genoeg geld op de bank om de BTW op tijd te betalen. Dat is lastig. De belastingdienst is van mening dat ze daar niets mee te maken hebben. U heeft de BTW ontvangen door de verkoop van uw product en dus moet u die afdragen.

 

 

Daarnaast geeft de belasting boetes als u de aangifte niet tijdig aangeeft en/of niet tijdig betaald. Zonde van het geld, want dat kunt u beter ergens anders voor gebruiken.

 

Hier een aantal tips om rekening mee te houden:

 1. Doe altijd de aangifte op tijd, beter fout dat niet inleveren. In een volgende aangifte kunt u altijd correcties meenemen.

 2. Betaal altijd op tijd. De boete die u krijgt is onherroepelijk, zonde geld dus.

 3. Boetes mag u niet opvoeren als bedrijfskosten, deze komen dus NIET in mindering op de winst.

 4. Eventuele kosten, aanmaningskosten en rente van niet betaalde BTW zijn wél aftrekbaar van de winst.

 5. Beter de huur een paar dagen later betalen dan de belasting (welke dan ook) want over de huur moet u dan misschien rente betalen, maar deze rente is wel aftrekbaar van de winst.

 6. Boetes van de belastingdienst zijn percentages die theoretische kunnen oplopen tot 100% van het te betalen bedrag. Over zijn algemeenheid zie je vaak dat er 10% boete wordt betaald.

 7. De minimale boete is € 50,-

 8. U betaald alleen boete over het bedrag dat u niet op tijd heeft betaald.

 9. Betaal altijd minimaal 2 dagen voor het einde van de maand. De datum waarop de belastingdienst het geld bij hen op de rekening heeft staan is bepalend. Geld wat op de 30ste bij u wordt afgeschreven en op de 1e bij de belastingdienst binnen komt is te laat betaald en dan betaald u boete.

 10. Als u niet het hele bedrag heeft om te betalen, betaald dan een bedrag wat u wél heeft. U betaald immer boete over het bedrag wat te laat is betaald.

 11. Betaald u de BTW per kwartaal en het bedrag is zodanig hoog dat u steeds moeite heeft met betalen, dan is het verstandig om over te stappen op een maandaangifte. Deze bedragen zijn normaal gesproken dan lager.

 12. Een andere manier is om te reserveren voor het betalen van de BTW. Dit vergt alleen heel veel discipline.

 13. Al u al een boete heeft op een niet betaald BTW bedrag en er komt een nieuwe aangifte aan betaal dan deze nieuwe aangifte als eerste. Daarmee voorkomt u een nieuwe boete op de nieuwe aangifte.

 14. Ga zo snel mogelijk het achterstallige bedrag aan BTW betalen. Desnoods in stukken. Moet u nog € 1500,- BTW betalen, ga dan elke week alvast € 100,- betalen (of meer indien mogelijk). U toont dan aan dat u uw best doet om te betalen en dan kunt u makkelijker een betalingsregeling treffen.

 

 

Belastingdienst betalen...
In zijn algemeenheid is het belangrijk om je goede wil te laten zien bij de belastingdienst. Dan kunt u achterstallige belasting vaak in delen betalen. Kom wel de afspraken na, want dat vinden ze erg belangrijk. Binnenkort volgt er nog een nieuwsbrief over het  treffen van een betalingsregeling met de belastingdienst. 


De volgende nieuwsbrief gaat over: de Horeca cao

 

 

Copyright 2014 Cafetaria-Administratiekantoor All rights reserved. 
U kent HAAK V.O.F. of een afgeleide hiervan...

Our mailing address is:
Cafetaria-Administratiekantoor
Rondven 73
Maarheeze NB 6026 PX
Netherlands